The right woman on the right place!

Marie T1

 

Wie is ze ?

Marie T., Vaandrig-ter-zee 2de klasse, Public Relations binnen de Marine

Marie T. kiest voor de reserve in 2006. Waarom het reservekader?

“Het was voor mij een uitdaging”, vertelt ze. “Mijn grootvader was militair en al zijn zonen hebben hun dienstplicht vervuld. Voor onze familie is het een hele eer om te kunnen dienen. Dat maakt deel uit van onze tradities binnen de familie. Ik wou aan mijn vader bewijzen dat ik als meisje ook kon slagen in de toelatingsproeven. En het is me gelukt” zegt ze fier. “Ik ben begonnen als matroos”.

Was de opleiding niet te zwaar?

“Heel zeker, voor mij was het niet evident, al moet ik zeggen dat ik wel sportief ben ingesteld. Vooral de eerste weken in het opleidingscentrum waren op fysiek vlak vrij zwaar. Ik herinner mij nog dat we weinig hebben geslapen en dat we heel wat kilometers hebben gemarcheerd. Maar het was echt boeiend om terecht te komen in een wereld die totaal anders was dan de mijne. Mijn opleiding tot dekofficier heb ik verder bij de marine afgewerkt.”

En, ondertussen de 7 wereldzeeën bevaren?

“Helemaal niet. In het begin werd Ik amper opgeroepen. Nu ik deel uitmaak van de communicatiedienst op de staf van de Marinecomponent, weten ze mijn ervaring in het domein van public relations (PR) te waarderen.”

PR is uw ding?

“Inderdaad. Ik ben medeoprichtster van een productieorganisatie ‘Pink Moustache Productions’, die gespecialiseerd is in het aanleveren van allerlei publicitaire producties voor heel wat klanten, instellingen en bedrijven. Gezien mijn ervaring in de communicatiewereld, werd mij door de staf COMOPSNAV gevraagd om publiciteitsspots te maken in het kader van de rekrutering voor de Marine. Zo mocht ik meevaren met het Fregat ‘Louise-Marie’ en kon ik, onder andere, beelden maken van het leven aan boord en van schietoefeningen op zee. De sfeer was opperbest. De montage gebeurde nadien in de installaties van de Divisie Crea van de Algemene Directie Communicatie te Peutie.”

The right woman on the right place!

“Zo kan je het stellen. Ik kan mij volledig uitleven en professioneel werk afleveren. Het is er fijn werken en bovendien word ik gewaardeerd. Het is tof om mensen te kunnen ontmoeten die net zoals ik actief zijn binnen eenzelfde domein. Mijn ervaringen bij Defensie zijn bovenal verrijkend en dat is voor mij dan ook perfect!”