KNVRO vertegenwoordigd op het congres CIOMR

 

20479547 1498384580251683 6071947685665355794 n

 

 

Het zomercongres CIOR-CIOMR vond dit jaar plaats te Praag (Tsjechische Republiek). Beide verenigingen hebben hun zomercongres gehouden in Praag van 31 juli tot 4 augustus 2017. CIOR (confédération Interalliée des Officiers de Réserve) en CIOMR (Confédération des Officiers Médicaux de Réserve) werken aan reservisten van alle specialiteiten en alle landen (NAVO, geassocieerd of waarnemers) met elkaar te verbinden.

Ongeveer 350 reservisten namen deel, wat uitwisselingen en vergelijkingen van de statuten, werkwijzen, toewijding, opleiding, enz. mogelijk maakt.De traditionele CIOMR-workshop ging over het management van traumatisch hersenletsel. Britse experts hebben onze theoretische kennis bijgewerkt en geholpen om goede werkwijzen bij te schaven. Bij een hoofdtrauma wordt speciale aandacht besteed aan intracraniale druk. Het is daarom noodzakelijk om een sonde in het diepste deel van onze hersenen te introduceren. Deze oefening, uitgevoerd op een oefenpop, stelde ons in staat om de effecten en de moeilijkheid te begrijpen. Om deze dag af te sluiten, presenteert een farmaceutisch bedrijf zijn specifieke materiaal voor deze specifieke techniek.Met een aangepast schietproef, een hindernisbaan die meer natuurlijke obstakels gebruikt en de medische test die uitgevoerd werd tijdens het oriënteren, wijkt de militaire competitie meer en meer af van de militaire vijfkamp om meer bij de realiteit van de missies en huidige militaire operaties overeen te stemmen.Deze medische test wordt ook bijgewerkt: elke deelnemer voert zijn test uit en als hij daarin slaagt, krijgt hij een NAVO-standaard brevet (STANAG 2122) om aan zijn individuele militaire dossier te worden gehecht. De punten worden opgeteld voor het hele team.

Naast het werk van de Board en het Uitvoerend Comité, organiseert CIOMR 2 dagen van uiteenzettingen met een hoog wetenschappelijke en medische niveau, die meetellen voor permanente educatie van verschillende medische en paramedische beroepen.Twee jonge reserveofficieren uit België, "YRO" (Young Reserve Officers), namen ook deel aan het jaarlijkse congres waarin zij de gelegenheid hadden ons land, onze Defensie en haar reserve te presenteren. Management en beheer van relaties en van briefings wordt hen geleerd.

In 2018 wordt de zomerconferentie gehouden in Quebec-stad.

 

Maj (R) Michel Bynens, VP (BEL) CIOMR