Defensie opent vacatures voor de Reserve

 

nl

 

Ondanks de budgettaire beperkingen stelt Defensie 1570 vacatures open voor 2018, voor een honderdtal verschillende profielen. Deze gaan van para-commando tot gespecialiseerde dokters en van koks tot ingenieurs. Voor ieder studieniveau heeft Defensie wel een vacature. Het jobaanbod van Defensie blijft erg divers, met een uitgebreid aantal soorten statuten, waaronder veel functies in het statuut van Reservist. Om de lijst van openstaande plaatsen voor de Reserve te verkrijgen, click hier.

 De medewerkers van HRB-R&S in het algemeen, maar vooral de 38 Active Recruiters (AR) van de 9 Informatiecentra (IC’s) hebben als hoofdopdracht om mogelijke geïnteresseerden aan te trekken en te informeren. Ze zijn specialisten van de selectieprocedure, kennen het brede aanbod aan functies en opleidingen binnen Defensie.

Zij worden bijgestaan door jonge enthousiaste "ervaringsdeskundigen". Dit zijn de zogenoemde Local Recruiters (LR) uit de verschillende Componenten en eenheden, die zich ook inzetten om hun beroep in de kijker te zetten en in alle transparantie vertellen hoe ze hun job of opleiding dagelijks ervaren.

Weet echter dat elk jaar meer en meer ingezet wordt op interne werving en dat er voor al deze vacatures ook uiterste inschrijvingsdata zijn. Wie wil solliciteren, moet zich inschrijven voor deze limietdatum. Wie te laat is, loopt het risico een jaar te moeten wachten voordat de vacature opnieuw wordt opengesteld. Erger nog, geïnteresseerden die te laat zijn kunnen een opportuniteit bij Defensie definitief missen omdat er leeftijdsvoorwaarden zijn.

 Heb je iemand in je omgeving die wil weten wat we zoal te bieden hebben? De beste reflex is altijd om hem/haar door te verwijzen naar de jobsite van Defensie (www.mil.be/jobsite en www.werkenbijdefensie.be). Hier vinden ze alle aanbiedingen waarvoor op dat moment nog gesolliciteerd kan worden, met de uiterste inschrijvingsdata. In de andere rubrieken vind je bovendien de belangrijkste informatie over de selectieproeven (inclusief tips & tricks om zich goed voor te bereiden) en hoe je moet solliciteren.